Tre programspor – tre workshops (ER AFHOLDT)

Vi har en drøm om Aarhus som en levende litteraturby – en UNESCO City of literature, hvor litteraturen er samlingspunkt for møder mellem mennesker på tværs af alder, kultur, køn og sociale lag.

Vil du være med til at virkeliggøre den?

På disse tre workshops skal vi sammen udfolde visionen og blive konkrete, for hvordan skaber vi med litteraturen den by, vi drømmer om.

Workshops:

  • Levende litteratur og fællesskab, onsdag 4. maj kl. 16.00-18.00

  • Levende litteratur og skrivning, torsdag 5. maj kl. 16.00-18.00

  • Levende litteratur og læring, tirsdag 10. maj kl. 16.00-18.00

Sted:

Vogn 1, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

Tilmelding:

Du kan tilmelde dig en af de tre workshops ved at sende en mail til litteraturby@litteraturen.nu

Workshop om levende litteratur og fællesskab, onsdag 4. maj kl. 16.00-18.00

Vi vil gerne høre dine bud på, hvordan vi bedst bringer litteraturen i spil i forhold til fællesskaber på tværs af køn, alder etnicitet, sociale baggrunde, mv.

Workshoppen vil have særligt fokus på litteraturen som katalysator for fællesskaber, trivsel, sundhedsfremme, social mobilitet og byens udvikling.

Paul Natorp, bestyrelsesmedlem og medstifter af Sager Der Samler indleder workshoppen med et oplæg om hverdagsaktivisme og en vision om poetiske kvarterer.

Workshop om levende litteratur og skrivning, torsdag 5. maj kl. 16.00-18.00

Vi vil gerne høre dine bud på, hvordan vi sammen skaber en by, hvor litteraturen lever og gør byen levende, og som er kendt for stærke skrivemiljøer, sit nærvær og fællesskab.

Workshoppen vil have særligt fokus på, hvordan vi udvikler de litterære miljøer i byen og får skabt flere fællesskaber omkring litteratur og skrivning.

Forfatter Louise Juhl Dalsgaard indleder workshoppen med et oplæg om drømmen om Aarhus som en skrivende by.

Workshop om levende litteratur og læring, tirsdag 10. maj kl. 16.00-18.00

Vi vil gerne høre dine bud på, hvordan vi realiserer drømmen om en levende litteraturby for og med børn og unge.

Workshoppen vil have særligt fokus på, hvordan vi bedst bringer litteraturen i spil blandt børn og unge, og hvordan vi forener vores kræfter for, at børnene skal kunne indgå aktivt og være med til at skabe Aarhus som en levende litteraturby.

Nadia Monsour, Ph.d. i multikulturel litteratur og pædagogik leder på pædagoguddannelsen, VIA, indleder workshoppen med et oplæg om litteraturens potentiale for læring og empowerment, når litteraturen afspejler og gøres vedkommende for de børn, den ønsker at få i tale.